Dermapen / Microneedling

Dermapen är en behandling där vi går över huden med 12 sterila engångsnålar som penetrerar och skapar små microkanaler i huden. Denna såkallade ”kontrollerande skada” på huden möjliggör en större upptagningsförmåga av de produkter som används under behandlingen och gör att effekten av dessa ökar då dem kommer djupare ner i huden. Produkterna är självklart noggrannt utvalda för just dig samt väl dokumenterade på denna typ av behandlingsmetod.

Innan behandling så utförs en konsultation samt hudanalys där du som kund framför dina tankar och mål samt att terapeuten rådgör kring detta och vi utformar ett upplägg för behandlingarna. Med hjälp av Dermapens justerbara nåldjup kan man nå flera olika resultat av behandlingarna. Alltså kan man arbeta på flertalet typer av problem som kan finnas. Tillexempel så kan man komma in på enstaka behandlingar och bara köra en uppfräschning med fuktboost som ger ett fint lyster, eller ta en kur för att förbättra konditionen av blandannat hudtoner, rynkor, ärr, porstorlek etc.

VAD ÄR DERMAPEN BRA FÖR?

– Dermapen är en väldigt effektiv behandling i flera olika syften. Allt från en enkel uppfräschning av huden, jämna ut hudtonen, ge extra lyster och fukt till aktiv acne, acneärr och förstås andra typer av ärr, rynkor, dra ihop porer och mycket mer! Boka gärna en kostnadsfri konsultation hos oss för att se över vad Dermapen behandlingarna skulle kunna göra för dig.

HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?

-Behandlingarna börjar alltid med konsultation. Där kommer vi överrens med behandlingsmål, upplägg av återbesök etc. Vi rengör alltid huden i behandling noggrannt med specialprodukter då vi ska penetrera huden. Vi väljer serum som är utvalt individuellt för vad vi vill nå i en behandling och tillsammans med serumet arbetar vi sedan igenom valt område tillsammans med Dermapen och slussar samtdigt som vi öppnar upp huden i microkanaler ner serum i dessa. Efter behandlingen appliceras en rejäl fuktmask som man får ligga i som är lugnande och fantastisk för huden i och med all dess fukt.

GÖR DET ONT? BEDÖVNING?

-Behandlingen kan kännas lite men det är väldigt individuellt men något som de allra flesta kan hantera. Vid första behandlingen så vill vi alltid att behandlingen sker utan bedövning då bäst uppnådda effekt enligt oss nås utan bedövning. Skulle behovet av bedöving därefter finnas så sker det i samråd med oss.

HUR SER MAN UT EFTER EN BEHANDLING?

-Rodnad sker ofta efter en behandling och självklart får vissa mer rodnad än andra. Direkt efter behandlingen så kan man känna sig lite svullen samt att det pulserar lite lätt i huden. Det lägger sig däremot oftast när ansiktsmasken kommer på. När behandlingen är klar så brukar man ha en rodnad första stunden efteråt.

FÅR MAN SMINKA SIG EFTERÅT?

– Makeup direkt efter behandling rekommenderas ej då huden fortfarande är öppnad. 12 timmar efter behandling är det okej att börja sminka sig igen (oftast alltså till dagen därpå).

HUR OFTA MÅSTE MAN GÅ PÅ BEHANDLING?

-Beroende på vilken målsättning som finns med behandlingen så varierar det krafitgt och därför konsulteras detta. Efter uppnådda reultat oavsett kur eller enstaka behandling så går vissa en gång i halvåret/kvartalet på en liten uppfräschning, t.ex vid en antiage behandlingen eller acne kan detta förekomma för att upprättahålla hudens arbete, -men det är somsagt väldigt individuellt.

Behandling Pris
Ett område t ex Ansikte 1.995 kr
Konsultation Kostnadsfri
KUR ett område 5.090 kr
KUR litet område 2.790 kr
Litet område 1.095 kr